Gezond tussendoortje!

Vandaag kriebelt het een beetje, het is namelijk een speciale dag. Ik ga mijn eerste kookles geven! We hebben een beperkt aantal handige tools nodig, een gemakkelijk vergiet en stromend water zullen volstaan. En dan komen we aan bij het belangrijkste van dit recept namelijk het ingrediënt. We hebben hiervoor een bakje met van die zalige grote zoete blauwe besjes nodig, die kun je scoren op de markt, in de supermarkt, of nog beter, bij Blueberry Fields http://blueberryfields.be

Dit lijkt een gemakkelijk recept, echter de volgorde is best belangrijk.

Aller eerst nemen we de bessen, we deponeren deze voorzichtig in het vergiet en we controleren of er zachte of rotte besjes tussen zitten.
Die mogen er uit. Daarna spoelen we de besjes grondig met koud water en we nemen een enorme hand vol om die vervolgens te verorberen. Ha! Nou dat ging alvast lekker hè? Bij mij zag het er vandaag ongeveer zo uit:

besjes

Sommige besjes leiden een eigen leven. Je vindt ze vaak na een gefaalde ontsnappingspoging terug op een kledingstuk of onder je schoen. Als er eentje wegrold kun je een wedstrijdje doen. Het doel is het besje als eerste te vinden. Mijn dochter heeft vandaag van mij gewonnen en maakte er een tekeningetje bij.

geplette bes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.