Nooit meer typen!

iphinedictating

Ik heb me altijd afgevraagd hoe het kwam dat iedereen zo snel schrijft, behalve ik, ik typ constant mis met mijn dikke vingers vingers naast de juiste letters. Hoe frustrerend. Je wilt bijvoorbeeld je e-mail beantwoorden maar je hebt alleen je iPhone bij je! En het ziet ernaar uit dat je veel tekst nodig hebt om je verhaal te doen, en je zit in een hobbelende auto, of je wandelt over straat… Of, je ligt languit onderuit te chillen en je hebt geen goesting om naar je computer te lopen… Kan zomaar gebeuren! Toen ik ontdekte hoe simpel ik typen kon vermijden, vroeg ik mij af waarom niemand mij dat ooit eerder vertelde…

Ik heb echt mega goed nieuws, vanaf nu typ je geen bericht meer, je kletst lekker tegen je MAC, iPhone, of je iPad, en die schrijft alles voor je op. Dicteer in het Nederlands, Engels whatever…. Ik vind het geweldig dat je dit kunt gebruiken in alle apps, zoals WhatsApp, e-mail, sms, het maakt eigenlijk niet uit, je kunt in alles inspreken, wat kan jou het schelen dat iedereen kijkt terwijl jij tegen je mobieltje kletst. Instructies. Of in het Nederlands. Het is ook heel handig om de commando’s voor leestekens te kennen, een lijstje vind je hier.

Geen zin om te lezen? Dicteren naar spraak en spraak naar dicteren.

Activeer SIRI en dan kun je op de iPhone kun je met door twee vingers van boven naar beneden te schuiven de tekst laten uitspreken. Hoe geweldig is dat, als je een lang kranten artikel, e-mail, of mijn tekst 😉 wilt laten voorlezen! Zelfs de snelheid is manueel te bepalen!

Op deze pagina zijn er verschillende tips over auditieve hulpmiddelen. Het is super gemakkelijk als je je e-mails of een kranten artikel laat voorlezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.