Koeskoes

Op zich kook ik niets nieuws, en misschien ken je het al langer en in een betere versie… Maar ik leg liefst de nadruk op structuren, kleuren en vormen, omdat ik niet goed ruik. Het resultaat moet aantrekkelijk en kind vriendelijk zijn. Of je nu ruikt, proeft, ruikt én proeft of gewoon eet.

Ik snijd mijn groentjes erg klein, de kooktijd is korter, de kinderen kunnen minder makkelijk selectief groentjes opzijschuiven en het eet gemakkelijk weg. Ik doe dat uiteraard niet met de hand want dan eten we overmorgen nog niet, ik gebruik een mashientje (nicer dicer) of chopper.

Ook deze dag begon zoals de meeste dagen met de vraag: wat gaan we vanavond weer maken, ik ken maar vier gerechtjes en die hebben we al op alfabetische volgorde gegeten deze week.

Meestal doe ik dit; ik kijk naar de aanwezige ingredienten in de koelkast of vriezer, die geef ik dan in als zoekopdracht van Albert Heijn en dan komen er verschillende receptjes uit, die kun je vrij interpreteren en als inspiratie gebruiken…

Mirjams favorietje, Couscous

1,5 cup couscous
1,5 cup diepvries erwten, of meer…
Overgieten met bouillon, een blokje

Sausje koken:

Twee uien
Twee rode punt paprika’s, die zijn iets zoeter
Een blikje tomaten concentraat
Teveel olijfolie, halve cup of zo
Veel currypoeder, veel kurkuma
Scheutje balsamico azijn
Optioneel een scheutje Ahorn siroop
Zout en zwarte peper
Eventueel een courgette heel fijn gesneden
Mengen mengen mengen

En dan warm of koud opeten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.